Studenter ger dig koll på e-sporten

2013-09-11 15:17  

Tävlingarna i dataspel blir fler och större. Utomlands kan prissummorna landa på miljontals kronor. Nu har studenter på KTH och Handels skapat en tablåtjänst för åskådare.

Studenter på Kungliga tekniska högskolan, KTH, och Handelshögskolan i Stockholm har hakat på den ökande dataspelstrenden och skapat en webbaserad översikt för alla e-sportintresserade som vill följa matcher och turneringar.

Abios Gaming heter den nya tablåtjänsten. För närvarande omfattar den matcher och större turneringar inom Defense of the Ancients 2, Starcraft II, Heroes of Newerth och League of Legends.

Webbtjänsten har fått utvecklingsstöd av studentinkubatorn KTH Student och planen är att bredda tjänsten med fler turneringar framöver.

Åskådare från Sverige toppar än så länge statistiken över tjänstens unika besökare. Därefter kommer de flesta tittare från Brasilien och USA.

Mer om: Mojang Datorspel

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt