Vi har för närvarande problem med inloggningen och har därför låst upp premiumartiklarna. Vi jobbar på problemet och hoppas lösa det så snart som möjligt!

Strejken avblåst efter en timme

2013-04-24 12:18  

Stora delar av Sverige skulle lamslås av transportstrejken som utlöstes klockan tolv i dag. En timme senare var strejken avblåst sedan parterna kommit överens.

– Det är en stor seger för anställningstryggheten och för våra medlemmar. Vi är väldigt nöjda med avtalet, nu får vi äntligen det verktyg vi behöver för att städa upp i branschen, säger Lars Lindgren, Transports förbundsordförande.

Biltrafikens Arbetsgivareförbund och Transport enades om ett nytt avtal bara minuterna efter det att strejken brutit ut, skriver Transportgruppen i ett pressmeddelande.

"Jag är mycket lättad över att vi kommit överens. Avtalet ligger i linje med medlarnas bud i går och det av industrin fastställda märket", skriver Peter Jeppsson, vd för Biltrafikens Arbetsgivareförbund och Transportgruppen.

Avtalet omfattar 37 månader och motsvarar det avtal som industrin sedan tidigare tecknat, skriver arbetsgivarna.

– Nu är strejken avblåst, nu ska vi organisera våra medlemmar att återgå i arbetet, säger Gabriel Dahlander, pressekreterare på Transport.

Han har ingen information om hur avtalet är utformat.

Facket hade ställt krav på en annan ordning för anlitande av bemanningsföretag.

– Många av våra medlemmar har tyvärr blivit uppsagda på grund av arbetsbrist och sedan plockar man in bemanningsföretag för att göra exakt samma arbete, sade Lars Lindgren i förmiddags.

Strejken berörde ett stort antal viktiga godsterminaler, vilket skulle ha satt stopp för massor av transporter till butiker, industri och andra verksamheter i Sverige.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt