Storsatsning på startup med app mot matsvinn

2018-08-15 12:18  
Mattis Larsson (till höger), en av grundarna till appen Karma, tillsammans med Jimmie Rundqvist från hotell Grand Central i Stockholm, som anslöt sig till Karma i våras. Hos den som laddat ned appen plingar det till i mobilen när restauranger och kaféer lägger ut osåld mat. Foto: Claudio Bresciani / TT

Appen Karma tar in 110 miljoner via flera finansiärer.

Det onoterade miljöteknikbolaget Karma har tagit in cirka 110 miljoner kronor i ny finansiering. Vitvarujätten Electrolux och investmentbolaget Kinnevik finns med bland finansiärerna, skriver Karma i ett pressmeddelande.

Karma – vars app för att sälja mat som annars skulle ha slängts från butiker, restauranger och kaféer på mindre än två år har fått 350.000 användare – har i dagsläget fler än 1.500 anslutna leverantörer av matsvinn som i stället för att slängas säljs till reducerat pris runt om i Sverige och i London.

"Det nya kapitalet ska främst användas för att utöka teamet till fler än 100 anställda, vidareutveckla produkten, särskilt inom dagligvaruhandeln, samt fortsatt expansion i Europa", skriver Hjalmar Ståhlberg Nordegren, medgrundare och vd, i en kommentar.

I Sverige samarbetar Karma bland annat med Hemköp, Ica och Coop, hotellkedjan Scandic och lokala restauranger och kaféer.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt