Storsatsning på flashminnen

2008-02-19 09:36  

Amerikanska San Disk och japanska Toshiba gör en storsatsning på att öka produktionen av flashminnen. Tillsammans investerar de över hundra miljarder kronor för att komma ikapp ledande tillverkaren Samsung.

De båda företagen investerar 106 miljarder kronor i olika anläggningar i Japan. Dels byggs en helt ny anläggning i Kitakami, dels utökas en befintlig Toshibaanläggning i Yokkaichi.

Toshiba har redan fyra produktionsanläggningar för flashminnen i den senare staden. Men planen nu är att avsevärt öka produktionen. Uppgifterna kommer samtidigt som Toshiba väntas meddela att man drar sig ur striden om blålaserskivorna och lägger ner formatet HD DVD.

Bedömningen är att flashminnen är ett område som kan ge god lönsamhet de närmaste åren.

Toshiba är idag världens näst största tillverkare av Nand-flashminnen efter koreanska Samsung. San Disk är samarbetspartner med Toshiba.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt