Stockholm stoppar it-system innan det använts

2021-02-18 15:12  
Den sociala it-plattform för Stockholms stads anställda kommer inte att användas, men har redan kostat stora summor. Arkivbild. Foto: Pontus Lundahl/TT

Stockholms stad har lagt 296 miljoner kronor på att ta fram en it-plattform som aldrig kommer att användas, skriver Aftonbladet.

Med en budget på 570 miljoner kronor skulle Stockholms stad bygga den moderna it-plattformen Esset för 18 000 anställda i individ- och familjeomsorgen, äldreomsorgen och omsorgen om funktionshindrade.

Men efter fyra år stoppas projektet. Förklaringen till vändningen är enligt it-direktören Andreas Nordström att arbetet blivit försenat.

Läs mer: Stockholms stad utreder föräldrarnas app: ”Kan vara olaglig”

– Om man inte driver ett it-projekt i den takt som önskas finns risk att kostnaderna driver iväg, säger han till Aftonbladet.

Plattformen Esset skulle ersätta it-systemet Paraply från slutet av 1990-talet. Nu ska staden i stället ta fram en plan för att utveckla det gamla systemet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt