Staten felskyltade <br></br>Ericssons verkstad

2006-04-27 15:15  
Rätt adress.

- Jag erkänner, det är mitt fel. Lars-Magnus Ericssons första verkstad låg på bakgården till Drottninggatan 15, inte på Drottninggatan 17 som vi skrivit på husskylten. Det måste vi ändra på, säger Jan Nyberg, förvaltare på Statens Fastighetsverk.

Efter Ny Teknik-artikeln om 130-årsjubileet av Ericssongrundaren Lars-Magnus Ericssons första verkstad den 1 april i år blev det läsarstorm i redaktionsmejlen.

Först i protetskören var Åke Bring, tidigare chef för bredbandemoanläggningen på Ericssons utvecklingbolag, som med bestämdhet hävdade att Ny Teknik var ute och cyklade.


Undertecknad reporter hade skrivit att den legendariska verkstaden var inhyst i gårdshuset till Drottninggatan 17 - mot bättre vetande eftersom alla historieböcker talar om Drottninggatan 15.

Men förvillelse uppstod när foto av fastigheten skulle tas. Ska man inte lita på staten? I det här fallet Statens Fastighetsverk som äger hela kvarteter Loen - och nio kvarter till i området?

- Det här får vi fixa till, säger Jan Nyberg (th) på Statens Fastighetsverk till Stefan Andersson som har butiken Stockholm Toy Cabinet i "LM-huset".

"Vi får skylta om"
Efterlyses: Äkta bilder på verkstaden
Skylt LM Ericsson

Snygg skylt.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt