Startskott för obegränsad mobildata i Kina

2009-04-27 15:32  

China Mobile lanserar Kinas första mobiltjänst för obegränsad användning av mobildata. Därmed kan kinesernas mobildatatrafik skjuta i höjden.

China Mobile, världens största mobiloperatör, räknat i antal abonnenter, lanserar nu landets första tjänst för obegränsad användning av mobildata i sitt nya 3g-nät i Beijing.

Det var när västvärldens mobiloperatörer erbjöd sina kunder obegränsat datasurfande som datatrafiken i mobilnäten exploderade och leverantörer .

Trafiken ökade så kraftigt att flera av dem, bland annat Telia Sonera, numera har en maxgräns. Det visade sig att ett fåtal av abonnenterna stod för en extremt stor del av datatrafiken.

China Mobile tar närmare 700 kronor (82 dollar) för sju månaders abonnemang, alltså ungefär 100 kronor i månaden. Prissättningen påverkar som vanligt hur många som kommer att lockas av den nya tjänsten.

Enligt sajten TMT China är kostnaden högre än för fast bredband, men det står inte hur mycket.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt