Stadshusets färg visar hur bra Eurovisionbidragen är

2016-05-10 11:01  
Skärmdump från Osrams reklamfilm för förra årets färgröstning.

Ny app från Osram låter publiken ”måla om” Stockholms kända byggnader under röstningen i Eurovision Song Contest.

”Målningen” görs via en app som tagit fram av lampföretaget Osram, en av sponsorerna till arrangemanget, och kan användas i alla länder som berörs av Eurovision, skriver Stockholm Direkt. Det är dock bara i Stockholm som byggnader klätts i lampor och kan byta färg.

Under semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest kan man se hur populära låtarna som spelas är genom titta på hur fasaderna på bland annat Stadshuset, Kaknästornet och Globen ändrar färg, på en färgskala där blått är sämst och rött är bäst.

– Det är under semifinalerna på tisdag och torsdag och under finalen på lördag som man kan rösta under de första minuterna under respektive sång, säger Anna Lagerqvist, presskonktakt på Osram i Sverige, till sajten.

Appen, som fungerar på Iphone och Android, ingår inte i den vanliga rösträkningen utan är endast till för färgsättningen.

  

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Amanda Törner

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt