ST Ericsson lovar datorlik mobil under 100 euro

2010-02-16 12:58  
ST Ericsson är på gång med en ny mobilplattform - denna gång med operativsystemet Android. Namnet är U6715. Foto: Jonas Askergren/Ny Teknik

MWC 2010. Samtidigt som intresset för datorlika mobiler ökar kraftigt utlovar ST Ericsson ett teknikpaket som ska pressa grossistpriset för sådana mobiler ner under 100 euro.

Det är ST Microelectronics och Ericssons gemensamma mobilteknikbolag ST Ericsson som utvecklat ett teknikpaket för billiga datorlika mobiler.

Paketet, eller "plattformen", som heter U6715 är avsedd för mobiler med Googles operativsystem Android och ska ge möjlighet till bland annat pekskärm, webbsurf, wifi, kamera på fem megapixel och turbo-3g upp till teoretiska 7,2 megabit/s.

ST Ericsson ger samtidigt en glimt av vad avancerade mobiler klarar om något år genom att demonstrera sitt bästa teknikpaket, U8500, som har en integrerad ARM Cortex-A9-processor med två kärnor och klockfrekvensen 1,2 GHz.

Med det paketet ska Androidmobiler kunna köra flera grafiktunga program samtidigt, bland annat hd- och 3d-video.

Paketet har också stöd för inspelning av hd-video, kamera på 20 megapixel och ett ljud som ska vara i nivå med flerkanals hembioanläggningar (fast det lär krävas extern förstärkare och externa högtalare för det).

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt