”Sri Lanka har varit ett oerhört lyckosamt val”

2012-06-12 23:00  

Medan många andra it-företag väljer att lägga utveckling i Indien har IFS satsat på Sri Lanka. Det var ett lyckosamt val, enligt utvecklingschefen Thomas Säld.

IFS startade sitt utvecklingskontor i Sri Lanka 1997. I dag har det vuxit till 370 anställda, vilket motsvarar drygt 60 procent av hela utvecklingsstyrkan. Från början gjordes bara enklare utveckling och support i landet.

– Men med tiden har det blivit mer och mer avancerad utveckling. I dag är det ingen större skillnad om den sker i Sverige eller i Sri Lanka, säger Thomas Säld, utvecklingschef på IFS.

Den övergripande planeringen och stora designförändringar görs dock fortfarande i Sverige. Liksom utveckling som kräver tät kundkontakt.

– Det är mest av geografiska skäl, eftersom vi har närmare till de flesta av våra kunder, säger Thomas Säld.

Jämfört med till exempel indiska Bangalore är det lättare att locka och behålla personal. I Sri Lankas huvudstad Colombo är IFS den nästa största arbetsgivaren inom it.

– Vi är kända och toppstudenterna vill jobba hos oss. Personalomsättningen är bara något högre än i Sverige, säger Thomas Säld.

Han säger att valet av Sri Lanka varit ”oerhört lyckosamt” för IFS.

– Det ger en kostnadseffektiv utveckling och mer kundnytta för samma investering än om vi gjort allt i Sverige.

Marie Alpman

Mer om: Forskning FoU

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt