Spotify pekas ut som teknikpionjär

2010-09-02 13:28  
Daniel Ek, Spotifys vd.

Musiktjänsten Spotify är det enda svenska företaget på årets lista över världens mest betydelsefulla nya teknikföretag.

Varje år utser organisationen World Economic Forum – mest känt för det årliga mötet i Davos – de nya teknikföretag som kommer att få störst betydelse för framtiden.

På årets lista finns 31 ”teknikpionjärer” varav ett är den svenska musiktjänsten Spotify (även om det står som brittiskt eftersom huvudkontoret ligger i London).

I motiveringen framhålls att Spotify hjälper till att minska piratkopieringen genom att erbjuda ett alternativ som inte är låst till en viss hårdvara.

Den snabba tillväxten lyfts också fram.  Spotify har snabbt vuxit från en liten svensk musiktjänst till ett internationellt företag med sju miljoner användare.

För att komma med på listan krävs att företagen har en egen innovativ idé, att de kan förändra samhället eller sin bransch, har stor tillväxtpotential, har en produkt på marknaden och en visionär ledning.

Årets lista domineras av amerikanske företag, 18 av de 31 på listan är baserade i USA.

 

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt