Spotify lägger till en miljon låtar

2009-02-06 15:13  

Den svenska musiktjänsten Spotify lägger nu till en miljon nya låtar i sitt utbud genom ett avtal med en distributör av oberoende artister.

Spotify har skrivit ett avtal med distributören Cd Baby, en av världens större distributörer av artister som inte är knutna till de stora skivbolagen.

Cd Baby representerar enligt Spotify över 175 000 artister, och sammanlagt rör det sig om över en miljon låtar som nu läggs till i Spotifys katalog.

- Det här för oss närmare vår dröm om att samla all världens musik i Spotify, säger Daniel Ek, vd för Spotify, i ett pressmeddelande.

Musiktjänsten som öppnade publikt i oktober förra året har sedan tidigare avtal med Universal Music Group, Sony Bmg, Emi Music, Warner Music Group, Merlin och The Orchard.

Användarna betalar omkring 100 kronor i månaden och får då välja fritt bland de miljontals låtar som finns i katalogen. Man måste vara uppkopplad för att lyssna på musiken eftersom den strömmas och inte laddas ner.

Spotify erbjuder även en gratistjänst, finansierad med reklambudskap som spelas upp några gånger per timme, men denna är ännu öppen bara för en begränsad grupp inbjudna användare.

Mats Lewan

Mer om: Musik Spotify

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt