Spotify kliver in i Sonos musikanläggningar

2010-09-03 11:13  
Spotify i Sonos musikanläggning fjärrstyrs från Iphone (klicka på bilden).

Spotify har nu hittat sin första partner inom hårdvara – amerikanska Sonos. I Sonos musikanläggningar kan man snart nå Spotify direkt, och även spela olika låtar i olika rum.

I de länder där Spotify finns kommer den som har en Sonos-anläggning att kunna lyssna på musik från musiktjänsten utan att gå via datorn.

Det som krävs är en uppdatering av anläggningens programvara, som kommer i september. Dessutom måste man ha ett premiumkonto hos Spotify.

Sonos-anläggningen kan styras med fjärrkontroll eller från ett program till Iphone, och musiktjänsten finns då integrerad i programmet.

Anläggningen kan spela upp olika låtar från tjänsten i olika rum.

Sonos har redan tidigare integrerat andra musiktjänster som delvis konkurrerar med Spotify, exempelvis Audible.com, Deezer, Iheartradio, Last.fm, Napster, Pandora, Radiotime, Rhapsody och Sirius Internet Radio.

Flera av dessa går dock inte att nå i Europa.

 

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt