Spotify flyttar till Google

2016-02-24 10:19  
Foto: Spotify

Svenska musiktjänsten lägger sina data i sökjättens molnlösning.

I veckan meddelade Spotify att de kommer att gå över till Googles molntjänst för lagring av sina 75 miljoner användares data.

”Historiskt har vi löst detta på det traditionella sättet: genom att köpa eller hyra utrymme i datorcenter (...) så nära våra kunder som möjligt”, skriver Nicholas Harteau, chef för teknik och infrastruktur på företagets blogg.

Skälet till att Spotify nu ändrar sig och istället börjar lagra sina användardata i Googles molntjänst är att tekniken nu har kommit ikapp. Utrymme, funktionalitet och pris talar numera för att lagra online, skriver Harteau. Att valet föll på just Google motiverar han med att Spotify har goda erfarenheter av att använda Googles verktyg och plattformar i andra sammanhang.

Business Insider kommenterar samarbetet med att det kan verka motsägelsefullt att Spotify vänder sig till Google, när de konkurrerar med Google Play Music, men att såna samarbeten inte är ovanliga: Netflix har nyligen gått över till Amazon Web Services, trots att de konkurrerar med filmtjänsten Amazon Prime Video.

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt