Spansk bank satsar 45 miljoner i Izettle

2013-06-11 12:08  

Den spanska banken Banco Santander, en av Europas större, investerar 45 miljoner kronor i svenska Izettle, vars teknik gör att mobiler och pekdatorer kan användas som betalkortsterminaler.

Izettle har sedan tidigare distributionssamarbete med Banco Santander i Spanien och Storbritannien.

Med den nya investeringen på fem miljoner euro har Izettle totalt tagit in omkring 375 miljoner kronor i finansiering, främst från riskkapitalbolagen Index Ventures och Creandum.

Izettles app och tillhörande kortläsare gör att mobiler och pekdatorer kan användas för att ta emot betalningar med olika typer av kredit- och bankkort. Enligt Izettle ökade det totala antalet kortterminaler i Sverige med 25 procent under det första året sedan tjänsten lanserades.

Izettle finns nu i sju länder i Europa – Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland, Spanien och Storbritannien.

Konkurrerande teknik med kortläsare för mobiler har lanserats av amerikanska Verifone och dess Nordeuropeiska koncern Point, samt av betalteknikföretaget Kobil.

Även Paypal har lanserat en kortläsare med knappsats, kopplad till mobilen via Bluetooth.

Izettle har både en trådlös kortläsare med knappsats samt en enklare variant utan knappsats som kopplas direkt till mobilen – den som betalar signerar då betalningen med fingret på mobilens skärm.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt