Sony släpper oled-tv idag

2007-11-22 11:13  

En och en halv vecka före tidigare utsatt lanseringsdatum släppte Sony sin länge aviserade tv som använder organiska lysdioder i skärmen.

Lanseringen skulle enligt vad företaget tidigare aviserat äga rum den 1 december, men tack vare att produktionen kommit igång utan problem har man kunnat få fram tillräckligt med tv-apparater för att våga dra igång försäljningen tidigare.

På så vis hoppas Sony öka försäljningen under den viktiga decembermånaden, när en stor del av årets försäljning av hemelektronikprodukter äger rum i Japan.

Mottagaren har en skärm som mäter 11 tum diagonalt, men som bara är 3 mm tjock. Med oled-tekniken ska bilden bli betydligt bättre än skärmar som använder vanliga lysdioder.

Sony planerar en produktion av 2000 enheter i månaden. Priset har satts till 11.500 kronor, alltså betydligt mer än vad en vanlig lcd-tv med motsvarande skärmstorlek kostar.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt