Sony gör en Spotify och en Voddler

2010-09-03 09:24  

Sony lanserar en tjänst för hyrvideo via nätet i Europa, och planerar samtidigt en ny musiktjänst. Båda bygger liksom Spotify och Voddler på strömmande teknik, utan filnedladdning.

De nya nättjänsterna kallas med ett samlingsnamn för Qriocity och är en europeisk variant av Sony Online Services som redan lanserats i USA.

Enligt Sony ska tjänsterna leverera film, musik, spelapplikationer och längre fram även e-böcker. Dock är tjänsterna bara tillgängliga i vissa länder, och bara från Sonys apparater.

Den första konkreta tjänsten skickar hyrvideo till Sonys senaste uppkopplade tv-apparater och blurayspelare. Den öppnar nu i Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien.

Nästa variant blir en musiktjänst som nås från Sonys tv-apparater, blurayspelare, spelkonsolen PS3 samt Sonys Vaiodatorer. Musiktjänsten ska starta i slutet av året.

I våras rapporterade Wall Street Journal kring Sonys planer på nättjänster och nämnde då även mobiltelefoner och pekdatorer. Sannolikt kommer därför Sony Ericssons mobiler framöver att kunna nå nättjänsterna.

Mats Lewan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt