Sony Ericssons nya teknikchef om Google

2010-06-03 07:30  

Ericssons förre teknikchef Jan Uddenfeldt blir ny CTO på Sony Ericsson. - Konkurrensen mellan Apple och Google känns verkligen i luften här i Silicon Valley, säger han till Ny Teknik.

Jan Uddenfeldt blir inte bara CTO för Sony Ericsson, han blir också chef för mobiltillverkarens utvecklingsverksamhet med 200 personer i Redwood i Silicon Valley.

Han har redan varit på plats i Silicon Valley i två år, men då med Ericsson som arbetsgivare. Han har bland annat ansvarat för att bygga upp Ericsson ”ekosystem”, det vill säga etablera kontakter med olika samarbetspartner i Kalifornien. Från små entreprenörer till giganter som Google och Intel. 

- Vi för mycket diskussioner med Google. Både Ericsson och Sony Ericsson. Det är extremt intressant att vara i Silicon Valley just nu. Konkurrensen mellan Google och Apple känns verkligen i luften. Nästan som det var på nittiotalet mellan Ericsson och Nokia, säger Jan Uddenfeldt, som tillträder det nya jobbet den 1 juli.

-Google vill lära sig mer om konsumenterna för att kunna konkurrera med Apple. De tänker inte göra mobiltelefoner. Men vill lära sig mer. Sony samarbetar ju med dem som bekant med Google om TV.

Jan Uddenfeldt var under många år teknikchef för Ericsson. När Håkan Eriksson övertog jobbet stannade Uddenfeldt kvar i bolaget som teknikrådgivare för högsta ledningen. Enligt dagens pressrelease kommer han fortsätta med det uppdraget hos Ericsson på deltid.

Sedan årsskiftet är Ericssons CTO Håkan Eriksson chef för Ericsson i Silicon Valley.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt