Sony Ericssons mobiler ska säljas som Sony-mobiler

2010-03-08 13:28  

Sony Ericssons avancerade mobiler kan komma att säljas under varumärket Sony, på vissa marknader. En hemlig källa förklarar varför.

I förra veckan rapporterade Wall Street Journal att Sony är på väg att lansera mobila produkter och en Itunes-liknande tjänst i USA.

Tidningen nämnde smarta mobiler och ipad-liknande prylar, som skulle säljas tillsammans med den nya mediatjänsten Sony Online Service.

Vissa uppfattade artikeln som att Sony ska börja tillverka mobiltelefoner, och börja konkurrera med Sony Ericsson.

Men så är det inte.

Sony utanpå men Sony Ericsson inuti

Enligt Ny Tekniks källor kan det bli så att Sony Ericssons mest datorlika mobiler, de ska smarta mobilerna, på vissa marknader kommer att säljas under Sonys varumärke.

-På de marknader där Sony är överlägset starkare. Men det kommer också stå att det är Sony Ericsson innanför skalet, säger en källa.

Sonys mediatjänster i mobilerna
Att Sonys vd Howard Stringer vill erbjuda sina mediatjänster till Sony Ericssons mobiler, har Ny Teknik rapporterat om tidigare:

– De smarta mobilerna kommer att ge viktiga intäktsströmmar. Våra underhållningstjänster, som idag kan laddas ner till spelkonsolen Play Station, kommer också att nås från Sony Ericssons mobiltelefoner, lovade han på Sony Ericssons presskonferens på mobilmässan i Barcelona i februari.

Men då nämnde han inte när det ska ske, och inte heller att man överväger att sälja vissa av mobilerna under Sonys varumärke.

Ny Teknik har sökt Sony Ericsson för en kommentar, men har ännu inte fått svar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt