Sony Ericsson: Vår logga är kapad!

2011-01-20 10:51  

Sony Ericsson stämmer wimaxföretaget Clearwire för logotypstöld! Sony Ericsson hävdar att Clearwire imagesnyltar med en företagssymbol som är förvillande lik Sony Ericssons.

Sony Ericsson hävdar att Clearwire gått med på att sluta använda en tidigare version av logotypen efter ett klagomål i slutet av 2009, men att även den nya versionen är alltför lik Sony Ericssons logotyp, skriver Elektroniktidningen.

Sony Ericsson kräver nu 150.000 dollar, motsvarande en miljon kronor, i ersättning av Clearwire – det ska motsvara vad Sony Ericsson förlorat och Clearwire vunnit hittills. Dessutom kräver man betalt för advokater och eventuella rättegångskostnader.

Att Sony Ericsson väljer att lämna in stämningen just nu kan bero på att Clearwire beslutat att börja sälja Wimaxmobiler under eget namn, skriver Elektroniktidningen och hänvisar till uppgifter i nyhetsbrevet Cellular News.

Clearwire kommer att börja sälja mobiltelefoner tillverkade av HTC och Samsung under sitt eget varumärke

Likartade produkter med de två logotyperna riskerar därför att hamna intill varandra i varuhyllorna, något som stärker Sony Ericssons talan i en eventuell rättegång.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt