Snowden deltar på svensk internetkonferens

2016-10-25 13:54  
Edward Snowden. Foto: Corbis

Edward Snowden medverkar på Internetdagarna i Stockholm i slutet av november. Den världskände visselblåsaren kommer att vara med via länk från Moskva.

Årets upplaga av Internetdagarna, som arrangeras av Internetstiftelsen i Sverige, IIS, kommer att innehålla en mycket speciell programpunkt.

Under konferensen, som hålls för 17:e året i rad, kommer nämligen amerikanske visselblåsaren Edward Snowden att framträda via en videolänk från Moskva.

Edward Snowdens deltagande är en del av den kampanj som Amnesty International driver för att Snowden ska benådas av USA:s nuvarande president Barack Obama innan Obama avgår som president i januari 2017.

Läs mer:

Läs mer: Snowden: Övervakning hade inte hindrat terrorn

– Rätten och möjligheten att avslöja människorättskränkningar är centrala i ett demokratiskt samhälle. Edward Snowden är en visselblåsare vars insats för yttrandefrihet och rätt till privatliv inte kan överskattas. Han måste benådas och skyddet för visselblåsare måste stärkas över hela världen, säger Anna Lindenfors, generalsekreterare på Amnesty International svenska sektionen, i ett pressmeddelande.

Internetdagarna äger rum 21-22 november på Stockholm Waterfront i centrala Stockholm.

Mer om: Edward Snowden

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt