Snabbväxaren från Lund nu på Androidmobiler

2010-01-08 10:32  
Androider! Här kommer Qlicktech. Foto: Google

Det världsberömda lundaföretaget Qlicktech har tagit hjälp av likaledes världsberömda The Astonishing Tribe från Malmö och gjort en Android-version av programvaran Qlickview.

Qlicktech är mångfalt prisbelönat för sitt beslutsstödssystem Qlickview som snabbt och enkelt förvandlar kalla databassiffror till begriplig grafik i persondatorn.

Qlickview räknas i dag som världens snabbast växande beslutstödssystem.

Nu kommer Qlickview också i en fullskalig version för Googles operativsystem Android för smarta mobiler.

Android har på kort tid tagit plats i mobilvärlden. Alla stor mobiltillverkare – utom Nokia – har Android i minst en av sina smartphones – Sony Ericsson, Samsung, Motorola, HTC, Garmin, Vodaphone och nu också Google självt med den nya mobilen Nexus One.

-Smartphones används av en ny generations affärsfolk som behöver detaljerad information snabbt, lätt och intuitivt var de än befinner sig, säger Qlicktechs marknadschef Henrik Béen i ett pressmeddelande.

Qlickview för Android-mobiler har utvecklats i samarbete med Malmöföretaget TAT, the Astonishing Tribe, världskänt för sin utvecklingsplattform Cascades som bland annat används av internetföretaget Google och musiksuccén Spotify.

Se Youtube-klipp hur Qlickview fungerar i en Androidmobil.

Qlicktech

Qlicktech startade som ett konsultföretag i teknikparken Ideon i Lund 1993. Ett av de första uppdragen var att ta fram ett verktyg för att analysera komplexa data och göra den begriplig och överskådlig på en vanlig persondator.

Grundarna insåg att de hade embryot till ett eget datorprogram i sin hand och vidareutvecklade systemet, döpte det till Qlickview och sökte patent.

Företaget växte stadigt men långsamt. 2004 hade man 1 500 kunder runt om i världen.

Men med hjälp av ett par internationella riskkapitalbolag tog man för drygt fem år sedan rejält kliv ut i världen och har i dag mer än en halv miljon användare hos 11 400 kunder i 94 länder.

Lars Anders Karlberg

Mer om: Qlicktech Google

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt