Snabbväxande Note går till börsen

2004-05-26 15:38  

Den svenska kontraktstillverkaren Note, tredje störst i Sverige efter Flextronics och Partnertech, är på väg mot en börsnotering för att få pengar att växa ännu snabbare både i Sverige och utomlands.

- Marknaden är egentligen oändlig, det är bara kapitalet som begränsat oss, sade Notes vd Erik Stenfors på en presskonferens i dag när börsplanerna presenterades.

Note ska genom mäklarfirman Hagströmer & Qviberg sälja två miljoner aktier för 75 kronor styck och räknar med att Noteaktien kan noteras på Stockholmsbörsens O-lista i juni.

Merparten av de två miljoner aktierna är nyemitterade. Resten är befintliga aktier som några av storägarna passar på att sälja ut.

I dag har Notes cirka 190 aktieägare, som kunnat köpa eller sälja sina Noteaktier genom Roslagens Sparbank. Aktiekursen har legat runt 75 kronor den senaste tiden.

Gyllne skorna till Note
Note fick förra veckan hederspriset "De Gyllene Skorna" av Svenska Dagbladet och konsultföretaget Ahrens & Partners i egenskap av Sveriges mest uthålliga tillväxtföretag, mätt efter hur många år man funnits med på SvD:s och Ahrens årliga lista över Sveriges snabbast växande företag.

Note blev också nyligen uppmärksammat genom sin platschef i Torsbyfabriken, Gerd Levin-Nygren, som av tidningen Chef utnämndes till Årets chef.

Tredje störst på fyra år
Ursprunget till Note var legotillverkaren Eurosupply i Arninge norr om Stockholm, som hade en egen fabrik i Polen. År 2000 köpte man Norrtelje Elektronik för att få en tillverkningsbas i Sverige och strax därefter Trienta i Torsby i Värmland.

Två år senare köptes Xperi Lund och året efter Beve Electronics i Borås och Itab Elektronik i Nyköping.

I dag har Noteskoncernen drygt 900 anställda med sex produktionsanläggningar i Sverige och fabriker i Litauen och Polen. Omsättningen förra året var närmare 900 miljoner kronor. Det gör Note något mindre än konkurrenterna Partnertech och Flextronics.

Den största verksamheten är kontraktstillverkning av elektronik till kunder som ABB, Atlas Copco och Electrolux.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt