Smarta seniormobilen som sänker hastigheten

2013-02-19 07:57  
Fujitsus Stylistic SO1.

Fujitsu lanserar sin första smarta mobil för Europa. Den vänder sig till de äldre, och kan bland annat sänka talhastigheten hos snabbsnackande barnbarn.

Fujitsu väljer inte att lansera sin första smarta mobil i Europa till high tech-kunderna.

I stället riktar man sin mobil Stylistic SO1 till den äldre befolkningen.

Förebilden är Fujitsus tidigare Raku-Raku-modeller som bolaget designat för de äldre i Japan under mer än ett decennium.

Skärmen är 4 tum, och tangenterna ligger som extra stora ikoner på skärmen. Pekskärmen är mindre tryckkänslig än vanligt, så att "knapparna” ska kännas som på ett riktigt tangentbord. Det underlättar för de äldre, menar Fujitsu, eftersom det annars är lätt att trycka på fel nummer av misstag.

Mobilen har ett säkerhetslarm, och en teknik som sänker talhastigheten när den man samtalar med talar för fort. Mobilen kan också ändra ljudnivån baserat på personens ålder.

Operativsystemet är Android 4.0, kameran på 8,1 megapixlar.

Fujitsu har samarbetet med franska operatören Orange, och det är i Frankrike som mobilen kommer att börja säljas i juni.

Mobilen visas upp på mobilmässan MWC i Barcelona nästa vecka.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt