Smart ur kompletterar schweiziska armékniven

2015-04-07 15:31  
En av Victorinox många välutrustade arméknivar. Foto: Victorinox

Victorinox, tillverkare av den schweiziska armékniven, planerar att komplettera utbudet med en smart klocka.

Företagets chef Carl Elsener säger i en intervju i tidningen Aargauerzeitung att Victorinox vill bredda produktutbudet och då riktar blickarna mot en smart klocka.

Den världsberömda röda hopfällbara armékniven med sin mångfald av verktyg ska visserligen vara huvudprodukten i företagets produktion. Men försäljningen påverkades av attentaten i New York 11 september 2001, och sedan dess har nya produkter som kläder, väskor och klockor minskat beroendet av knivförsäljningen.

Mot slutet av året eller i början av nästa ska en prototyp finnas framme, säger Elsener. Själva urverken tillverkar Victorinox inte själva, dem köper man från tillverkare som ETA eller Ronda.

En utmaning är att ta fram en smart klocka med lång livslängd, mycket längre än för mobiltelefoner eller datorer, säger Carl Elsener.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Håkan Abrahamson

Mer om: Kniv

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt