Slutar Sony Ericsson <br></br>med japanska mobiler?

2008-03-11 10:15  
Sony Ericsson japanska mobil 905i CS

Det är mycket snack om Sony Ericsson i Japan just nu. Japansk media skriver att Sony Ericsson slutar tillverka nya mobilmodeller till den japanska mobiloperatören NTT Docomo. Men Sony Ericsson dementerar neddragningar av sin FoU i Japan.

Enligt den vanligtvis trovärdiga japanska tidningen Nikkei Busienss Daily planerar Sony Ericsson att sluta tillverka egna mobiler till NTT Docomo, den största mobiloperatören i Japan. Istället avser Sony Ericsson att sälja andras mobiler till Docomo, men under eget varumärke, enligt tidningen.

Anledningen skulle vara att Sony Ericsson vill lägga mer fokus på Kina, Europa och Nordamerika.

Enligt uppgifterna i media hade Sony Ericsson till och med övervägt att dra sig bort från den japanska marknaden helt och hållet, men valt arr fortsätta utveckla mobiler för KDDI, den näst största operatören i Japan.

- Det är sant att Sony Ericsson omvärderar delar av sina produktutvecklingsplaner tillsammans med Docomo, säger Toshiyuki Kawamura, talesman för Sony Ericsson, till Nikkei Business Daily.

Men Sony Ericsson har efter uppgifterna kraftfullt dementerat Sony Ericsson Mobile Communications Japans planer att minska sin FoU-utveckling.

Den japanska marknaden är tuff. Japnska Sanyo bestämde sig i januari för att sälja sin mobilverksamhet till Kyocera. Och japanska Mitsubishi bestämde sig i förra veckan för att sluta tillverka mobiler.

Japan har 127 miljoner invånare och över 100 miljoner mobilabonnemang. De tre största operatörerna är NTT Docomo med 53 miljoner mobilkunder, KDDI med 30 miljoner, snabbväxaren Softbank med 18 miljoner kunder.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt