Skatteavdrag för it-tjänster från augusti

2015-12-02 09:50  
Foto: Rex Features

Från den 1 augusti 2016 ska det bli möjligt att göra rutavdrag för ytterligare trädgårdstjänster, flytt- och it-tjänster i hemmet. Regeringen siktar på ett förslag i vårändringsbudgeten i vår, enligt uppgift till TT från finansdepartementet.

Förslaget om att tillåta rutavdrag för fler tjänster fanns med som ett av många förslag i migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och de fyra borgerliga partierna i slutet av oktober. Då sade finansminister Magdalena Andersson (S) till TT att det utökade avdraget kunde införs ”tidigast” nästa sommar.

Nu är budskapet att det ska börja gälla från augusti 2016. Det beräknas innebära en halv miljard i lägre skatteintäkt per år.

Överenskommelsen ändrar inte det faktum att taket för avdrag för ruttjänster sänks från 50 000 per person och år till 25 000 kronor från årsskiftet.

Läs mer:

Läs mer: RUT blir RIT med skatteavdrag för it-tjänster

 

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt