Skanna matvarorna med iPhone

2012-09-05 12:59  

Handelskedjan Wal-Mart har testat ett självbetjäningssystem där kunderna skannar varorna med sin iPhone.

Handhållna skanners används redan för självbetjäning i olika butiker. Därmed kan de stora kedjorna spara både tid och pengar när kunderna ska betala sina varor.

Nästa steg kan bli att använda sin smartphone. I en av sina butiker i amerikanska Arkansas har handelskedjan Wal-Mart genomfört ett test där kunderna fick registrera sina varor med sin iPhone.

-Vi testar hela tiden nya och innovativa sätt att betjäna våra kunder och förbättra shoppingupplevelsen i våra butiker, säger David Tovar, talesperson för Wal-Mart till nyhetsbyrån Reuters.

I testet användes telefonen bara för inskanningen. Själva betalningen gjordes sedan i en utcheckningsautomat. Enligt Reuters deltar dock Wal-Mart i ett samarbete tillsammans med andra detaljhandelskedjor för att utveckla ett mobilbetalningssystem.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt