Skanna matvarorna med iPhone

2012-09-05 12:59  

Handelskedjan Wal-Mart har testat ett självbetjäningssystem där kunderna skannar varorna med sin iPhone.

Handhållna skanners används redan för självbetjäning i olika butiker. Därmed kan de stora kedjorna spara både tid och pengar när kunderna ska betala sina varor.

Nästa steg kan bli att använda sin smartphone. I en av sina butiker i amerikanska Arkansas har handelskedjan Wal-Mart genomfört ett test där kunderna fick registrera sina varor med sin iPhone.

-Vi testar hela tiden nya och innovativa sätt att betjäna våra kunder och förbättra shoppingupplevelsen i våra butiker, säger David Tovar, talesperson för Wal-Mart till nyhetsbyrån Reuters.

I testet användes telefonen bara för inskanningen. Själva betalningen gjordes sedan i en utcheckningsautomat. Enligt Reuters deltar dock Wal-Mart i ett samarbete tillsammans med andra detaljhandelskedjor för att utveckla ett mobilbetalningssystem.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt