Skänker bort det perfekta kontoret till bästa affärsidén

2018-02-07 12:35  
Foto: Tele2

Sveriges bästa idé ges de perfekta förutsättningarna för att lyckas. Nu testar Tele2 världens första End-up. I deras tävling får vinnaren nyckeln till det ultimata kontoret – och en miljon kronor.

Tidigare i år släppte Tele2 Power 2 stay ahead, en studie om vad som gör företag framgångsrika. I rapporten är det tydligt att de flesta svenska entreprenörers försök slutar med ett magplask – detta trots Sverige ställning som ett bra startup-land. Endast ett litet fåtal företag överlever barnaåren och blir livskraftiga.

Nu har Tele2 tagit insikterna från studien och omsatt dem till praktisk verklighet

– Vi har startat motsatsen till en startup, säger Samuel Skott, vd för företaget.

Man kallar det hela för världens första End-up – konceptet består i ett komplett företag byggt på den senaste forskningen om vilka förutsättningar som är viktiga för att företag ska överleva. Rent konkret innebär det ett perfekt kontor på Folkungagatan i Stockholm. Kontoret ska ha de bästa fysiska förutsättningarna i form av planering, ljus, möbler, växter samt de senaste it- och telekomlösningarna.

Detta kommer man att bjuda ut i en tävling där den bästa affärsidén vinner kontoret.

– Med End-up började vi helt enkelt med slutet. Genom att ta bort den första kritiska tröskeln i förverkligandet av en idé kan vi hjälpa företaget att lyckas, säger Samuel.

Läs mer: Tele2:s vd: Robotar en ny typ av outsourcing

Tävlingen pågår till den 23 mars (2018) och det juryn är på jakt efter är en nytänkande och innovativ idé med stor affärspotential.

– I det myller av företag som finns idag är det inte helt enkelt att lyckas. Det finns otroligt många bra idéer, men utan rätt förutsättningar är det tyvärr många som aldrig realiseras, säger Tomas Franzén, koncernchef på Bonnier och en av medlemmarna i juryn.

Utöver nycklarna till det perfekta kontoret får vinnaren en miljon kronor i budget samt rekommendation om tre medarbetare som kan bygga företaget tillsammans med vinnaren.

– Jag tycker det är ett härligt grepp att vi försökt omsätta insikterna från rapporten i praktiken. Allt som saknas är en affärsidé, säger Samuel Skott.

Felix Björklund

Mer om: Tele2

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt