Sharps skarpa Igzo-skärm på 7-tums platta

2014-10-07 09:33  
Illustration av den nya plattan med Igzo-skärm. Ännu bara ett fotomontage, påpekar Sharp. Foto: Sharp

Sharp anser nu tiden mogen att lansera en 7-tums surfplatta med den skarpa Mems-Igzo-skärmen.

Plattan kommer inledningsvis att lanseras i Japan under första halvåret 2015. Kundkretsen beskrivs som B2B, vilket antyder att det inte är en lågprisprodukt.

Upplösningen på 7-tumsskärmen blir 1280x800 pixlar, operativsystemet Android 4.4, processorn en Snapdragon 800 från Qualcomm och kommunikation via LTE / 3G och wifi. Mått, vikt och batterikapacitet har ännu inte meddelats. Det ska gå att få vattenskyddade varianter (IPX7).

Med skärmen utlovar Sharp ljusstark och tydlig avbildning även i starkt solsken. Skärmen kan också ställas till monokrom drift för att spara ström.

Mems-Igzo-skärmen är ett samarbete mellan Qualcomms dotterbolag Pixtronix som utvecklat Mems-tekniken, en sorts elektromekansikt system för att presentera färgerna RGB, och Sharps Igzo-skärm, baserad på indium-gallium-zink-oxid.

Denna skärmteknik anses vara en stark konkurrent till Oled-tekniken. Hittills har endast små skärmar med Mems-Igzo-teknik visats upp. Med 7-tumsskärmen visar Sharp att tekniken kan skalas upp och är marknadsmogen.

Håkan Abrahamson

Mer om: Igzo Surfplatta

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt