Senea levererar elmätare igen

2004-08-19 07:21  

Programvaruföretaget Senea i Åkersberga i Roslagen har löst tvisten med den franska elmätarjätten Actaris och fått igång affärerna med energijätten Vattenfall igen.

Glad i dag - Bengt Sundling, vd Senea.
Senea är underleverantör av fjärravläsningssystem till Actaris som har ett jätteavtal med Vattenfall om 150.000 fjärravläsabara elmätare. Men Actaris bröt avtalet med Senea i vintras vilket skapade stora problem för Senea.
 
Nu har de båda företagen blivit sams igen och ett nytt avtal har arbetats fram.
 
Det ursprungliga avtalet innebar att Senea skulle leverera fjärravläsningsteknik för 150.000 elmätare. Senea hann leverera 50.000 mätpunkter innan Actaris bröt avtalet i december förra året.
 
Det nya avtalet innebär att Senea och Actaris fullföljer leveranserna med ytterligare 100.000 mätpunkter med början i september. Senea räknar med att 50.000 mätpunkten kan levereras i år och resten nästa år.
 
- Värdet av överenskommelsen är av stor betydelse för Senea, skriver Seneas vd Bengt Sundling i ett pressmeddelande.
 
Ny generation elmätare
Senea lanserade i somras en ny teknikgeneration av sina terminaler.
 
- Genom att integrera Seneas teknik i elmätaren kan mätertillverkare ha en färdig produkt på marknaden inom sex månader mot en normal utvecklingstid på flera år, skriver Senea i sin presentation av den nya generationens Seneaterminaler.

Lars Anders Karlberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt