Se upp: nu kommer Dells Iphone

2009-01-30 12:12  
Apples Iphone 3G Foto: Apple

Datortillverkaren Dell släpper snart sin första mobil i februari, enligt tidningsuppgifter. Modellen påminner om en annan datortillverkares.

För två år sedan var det också snack om att Dell skulle släppa en egen mobil. Nu är ryktet åter i sving. Denna gång är det tidningen Wall Street Journal som uppger att Dells första mobiltelefon kan finnas ute på butikshyllorna redan inom en månad. Kanske presenteras den på den stora mobilmässan i Barcelona i februari?

Dell kastar sig in i samma produktsegment som alla andra nykomlingar. Det är tillväxtsegmentet ”avancerade mobiler med pekskärm” som gäller. Där finns redan konkurrenter som Apples Iphone, Rims Blackberry Storm, Nokias 5800 och HTCs Touch HD.

Enligt tidningen jobbar Dells mobilutvecklare med flera operativsystem. Både Microsofts Windows Mobile och Googles Android.

En av Dells modeller sägs ha pekskärm, precis som Apples Iphone.

Ledningen har dock ännu inte fattat något slutgiltigt beslut om lanseringen i februari, enligt Wall Street Journal.

Mer om: Iphone Dell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt