Se upp för nya Windows Phone 7

2010-10-21 13:26  
Samsung Omnia 7 är en av de nya mobilerna med Windows Phone 7.

På torsdagen började mobilerna med nya Windows Phone 7 säljas i Sverige. Men man måste se upp när man startar dem. Ny Teknik berättar det Microsoft inte vill säga officiellt.

Fyra modeller från HTC, Samsung och LG med Microsofts nya operativsystem Windows Phone 7 säljs nu i Sverige (läs om vårt första intryck här).

De som köper mobilerna i Sverige måste dock se upp när de startar dem. Det gäller att göra rätt för att komma åt bland annat nätbutiken Marketplace, med musik, spel, program med mera.

Det första man får göra när man startar mobilen är att ange eller skapa ett Windows Live-konto.

Den som redan har ett hotmail- eller Windows Live-konto kan ange det, men om kontot är kopplat till ett svenskt Xbox Live-konto där inköp gjorts blir det problem.

Microsoft uppfattar då mobilen som helsvensk, och blockerar tillgång till bland annat Marketplace.

Anledningen är att fullt stöd för mobilernas funktioner bara finns i 13 länder med de fem språk som är med vid starten.

Sverige tillhör de övriga 17 länder som är med från start, med i teorin begränsad funktionalitet.

Lösningen är att skapa ett nytt konto och att sedan välja engelska (UK) som språk. Det måste göras direkt när mobilen startas eftersom det första kontot som matas in hårdkodas i mobilen.

För att senare byta huvudkonto måste man nollställa hela mobilen.

Efter att det första kontot matas in kan man dock lägga till sitt existerande epostkonto (hotmail etc), men däremot inte sitt svenska Xbox Live-konto.

Att det ligger till så här berättar Microsoft för Ny Teknik, men av någon anledning finns informationen inte tillgänglig officiellt.

Enligt Peter Wissinger, ansvarig för Windows Phone 7 i Sverige, är det inte klart om och hur nya (engelska) och gamla (svenska) Xbox Live-konton kan sammanfogas den dag Windows Phone 7 får fullt stöd i Sverige.

Mats Lewan

Mer om: Microsoft Xbox

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt