Satte sprätt på felaktig swishbetalning – får böter

2017-05-23 07:44  
Foto: Jörgen Appelgren

2 500 kronor i böter – så mycket fick en kvinna i Småland betala efter att ha behållit 2 000 kronor som felaktigt swishats till henne, rapporterar P4 Skaraborg.

En man Falköping förde i fjol av misstag över 2 000 kronor via mobilappen swish till fel mobilnummer och pengarna hamnade hos kvinnan i Småland. Trots att kvinnan var medveten om att pengarna hamnat fel valde hon att sätta sprätt på dem.

Både mannen och banken försökte få tillbaka pengarna från kvinnan, men hon gick inte att nå. Först efter nio månader betalade hon tillbaka summan och la då till femtio extra kronor till mannen som plåster på såret.

Kvinnan döms nu till för olovligt förfogande av Skaraborgs tingsrätt och ska betala 2 500 kronor i böter. Tingrätten anser att kvinnan borde ha reagerat på att hon fick den oväntade summan pengar, då hon hade 83 öre på sitt konto.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt