Satsar på oled-skärm efter Applerykte

2016-01-25 10:09  
Foto: Pixabay

Efter rykten om att Apple ska använda oled-skärmar i kommande Iphonemodeller satsar japanska tillverkaren Japan Display på sådana.

Japan Display ska enligt tidningen Japan Times starta serietillverkning av skärmar baserade på organiska lysdioder från 2018 sedan branschrykten gjort gällande att Apple ska börja använda oled-skärmar i sina kommande modeller av mobiltelefoner.

Även om Japan Display i dag tillhör leverantörerna av skärmar till Apples mobiltelefoner får man räkna med hårt konkurrens från koreanska tillverkare som LG och Samsung.

Oled-skärmar gör det möjligt att bygga mycket tunna telefoner med skärmar som inte heller behöver vara plana. Än så länge är dock tillverkningskostnaden högre för oled-skärmar än för andra typer av flytande kristallskärmar.

Japan Display bildades genom ett statligt initiativ 2012 genom samgående av de olönsamma skärmdivisionerna hos Sony, Toshiba och Hitachi.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt