Sändare positionerar personalen på sjukhus

2012-01-20 06:00  

Trådlösa nät ska hålla kolla på apparater och personal på finska sjukhus. Syftet är ökad säkerhet och att snabbare kunna hitta arbetskamrater.

Centralsjukhuset i finska Nyslott har börjat använda trådlösa datanät för positionering inomhus. 150 anställda har fått sändare som visar var på sjukhuset de befinner sig, skriver finska Vasabladet.

Syftet är att personalen ska hitta sina arbetskamrater snabbare. Sändaren ska också kunna användas för att kalla på hjälp. Även 50 apparater har försett med sändare. I ett senare skede ska tekniken även användas för att hålla koll på patienter med minnesproblem.

I vår påbörjas ett försök där sändare även ska användas på vårdcentralerna. Avsikten är att hjälpa patienterna att hitta rätt. Försöket utförs i Östra Savolax sjukvårdsdistrikt, som hör till centralsjukhuset i Nyslott.

Ulla Karlsson-Ottosson

Mer om: Positionering

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt