Samtal spärrar din stulna dator

2008-04-15 23:00  

Att spärra ett stulet kontokort med ett telefonsamtal har varit möjligt länge. Nu tar Helsingborgsföretaget Sreg säkerhetsupplägget till datorernas värld.

Sreg, kända under varumärket Smart Safety, har utvecklat ett stöldskydd för datorer med Windows Vista.

Tanken är att stulna datorer ska kunna spärras. Allt som behövs är ett telefonsamtal till Sreg.

I den skyddade datorn finns ett program som håller kontakten med Sregs servrar, där information om stulna datorer finns. Finns datorn i listan blir den obrukbar, när tjuven ansluter den.

- Upp kommer en text på skärmen som talar om att datorn är stulen. Det finns bara en okej-knapp att klicka på, och den stänger ner datorn. Detta gör att ingen obehörig kommer åt innehållet, säger Sregs vd Carl Hegelund.

Helt obrukbar blir dock inte datorn. Möjligheten att installera om operativsystemet finns fortfarande kvar.

Stöldskyddsmärker även din cykel

*Smart Safety Solution for Windows Vista - Säkerhets-tjänst för Windows Vista-datorer.

*Startavgift för att skydda en dator är 360 kronor + moms för företag. Priset på backup-lösning varierar med hur stort utrymme som behövs.

*Sreg säljer under varumärket Smart Safety bland annat spärrservice för kreditkort, nyckelbrickor och stöldskyddsmärkning av cyklar.

Anders Thoresson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt