Samsungs nya patent: Rullbar skärm

2018-01-04 08:42  
Samsung har tilldelats ett patent på rullbara skärmar. Foto: Samsung

TEKNIKSVEPET. Samsung tilldelas patent på rullbara skärmar, samtidigt kommer rapporter om en bugg på skärmarna i Galaxy note 8. Dessutom ska Kina bygga en enorm ai-park.

Samsung tilldelas ett patent på en skärm som likt ett papper kan rullas ihop. Det är andra gången på kort tid som elektronikjätten beviljas ett patent rörande skärmar. Senast handlade det om en böjbar skärm.

En ny typ av skärm alltså. Samtidigt kommer uppgifter om att skärmarna till Samsungs telefon Galaxy Note 8 och S8 väcker sig själva, skriver BGR. Det här gör att telefonernas batterier töms snabbare än nödvändigt.

En teknikpark inom ai för 17 miljarder kronor? En sådan ska Kina bygga. Om fem år ska parken stå klar i Beijing, planen är att ytan om 550 000 kvadratmeter ska fyllas upp av runt 400 företag, skriver Xinhuanet.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Viktor Krylmark

Mer om: Samsung Kina

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt