Samsungs Lee Jae-Yong släpps ur fängelset

2018-02-05 13:26  
Lee Jae-Yong. Foto: TT

En sydkoreansk domstol kapar straffet för Samsung Electronics vice ordförande Lee Jae-Yong, som förra året dömdes till fem års fängelse för bestickning, bland annat för att ha mutat den dåvarande presidenten i Sydkorea Park Geun-Hye.

Lee överklagade domen, och domstolen går nu delvis på hans linje och underkänner en del av brotten. Strafftiden sänks också till 2,5 års villkorlig dom, och domstolen begär att han omedelbart ska släppas.

Flera andra Samsungtoppar inblandade i härvan fick sina straff sänkta på liknande sätt. Samsung är världens största tillverkare av mobiltelefoner och minneskort.

Lee, som varit frihetsberövad sedan februari förra året, säger att han kommer att visa upp en bättre sida av sig själv i framtiden.

– Återigen är jag ledsen gentemot alla för att jag inte visat min bästa sida. Och det har varit en väldigt värdefull tid att under ett år reflektera kring mig själv, säger han.

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt