Samsung visar blu-ray för 3D

2010-03-25 12:57  

Samsung börjar i april sälja den första blu-rayspelaren för 3D.

Modellen heter BD-C 6900. Apparaten följer standarden för 3D och ska därför kunna användas till alla 3D-förberedda tv-mottagare av olika fabrikat som följer 3D-standarden och har hdmi 1.4.

För att kunna se 3D-filmer är det nödvändigt att använda 3D-glasögon.

BD-C 6900 spelar även vanliga blu-ray och dvd-skivor. Genom att koppla spelaren till internet, antingen trådlöst eller via kabel kan flera tjänster på nätet visas i tv-apparaten, exempelvis filmer på Youtube.

Det rekommenderade priset för BD-C 6900 är 4000 kronor. Under april lanserar Samsung även en serie 3D-tvmottagare, både som lcd och plasma. Med simulerad 3D-återgivning kan alla program visas i simulerat 3D-utförande om man använder 3D-glasögon. Mer äkta 3D-upplevelse blir det dock med film som gjorts speciellt för 3D-visning. Exempelvis kommer filmen Monster vs Aliens att släppas för 3D i blu-rayformatet.

Håkan Abrahamson

Mer om: Blu-ray Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt