Samsung utvecklar osynligt ai-tangentbord till mobilen

2020-01-07 10:14  
Samsung utvecklar ett osynligt tangentbord. Foto: Samsung

Tekniken kräver inga extra enheter och är helt osynlig. Samsungs virtuella tangentbord tar i stället hjälp av ai och mobilens frontkamera för att följa dina fingerrörelser.

För den som enklare vill skriva längre meddelanden och mejl på mobilen har alternativen varit få. Ett externt bluetooth-tangentbord har varit ett. Enheter som använder laser för att projicera ett tangentbord ett annat, som dock har varit för långsamma och för oexakta för att slå igenom på allvar. Samsung har en ny lösning på gång, som inte kräver att du bär med dig några extra prylar.

Tekniken kallas Selfietype och finns än så länge bara på demostadiet. Men utvecklingen av det osynliga tangentbordet har nu kommit så långt att Samsung visar upp det på CES i Las Vegas.

Selfietypes mjukvara använder maskininlärning för att följa dina fingerrörelser på det osynliga tangentbordet genom mobilens frontkamera, förklarar techsajten The Verge. Allt du behöver göra för att komma igång är att placera din smarta telefon på valfritt bord och börja skriva.

Läs mer: Test: Ipad (2019) – ”Äntligen lite valuta för pengarna, Apple”

Det virtuella tangentbordet är utvecklat inom Samsungs C-Lab-program, som The Verge beskriver som en slags intern inkubator ”för konstiga techidéer”.

Här är Samsungs film om Selfietype:

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt