Samsung Sverige: ”Sluta använda Galaxy Note 7”

2016-10-13 14:36  
Samsung Sverige uppmanar officiellt svenska konsumenter att sluta använda Galaxy Note 7. Foto: Joni Gantz Barwick via AP / TT

Samtidigt släpps video på en rykande Galaxy Note 7 som inte lär få fler att köpa Samsung-produkter.

Den kommer samtidigt som Samsung Sverige nu officiellt uppmanar svenska konsumenter att sluta använda telefonen. Dee DeCasa från Hawaii satt och kollade mejlen när hennes Galaxy Note 7 började ryka. Det var extra anmärkningsvärt med tanke på att DeCasas telefon var en ersättningsmodell.

– Det sa bara ”boom”! Och saken bara small till och sedan kom det rök, säger DeCasa till den lokala tv-stationen Khon.

Efter att Galaxy Note 7-modellen börjat ryka kraftigt ser man i videon hur DeCasa ser ut att svimma, varpå hennes make kommer till undsättning. Det är inte klarlagt om hennes kollaps berodde på röken från telefonen.

I ett svar till Khon skriver Samsung att ”vi har kontakt med familjen DeCasa för att säkerställa att vi gör allt vi kan för dem. Även om det rör sig om ett begränsat antal incidenter så vill vi försäkra konsumenterna om att vi tar varje enskilt fall på största allvar”.

Samtidigt har nu Samsung i Sverige officiellt gått ut med uppmaningen att alla svenska konsumenter måste sluta använda telefonen. ”För Samsung är konsumenternas säkerhet av absolut högsta prioritet. Som ett resultat av de senaste rapporterna runt nya Galaxy Note 7 har vi beslutat att stoppa all försäljning och utbyte av såväl original-, som ersättningsprodukter av Galaxy Note7. Följaktligen har vi också avslutat tillverkning av produkten. I Sverige har inte försäljningen av Galaxy Note 7 påbörjats i butik. Trots detta vill vi uppmana alla som har en Galaxy Note7 att sluta använda produkten, göra en back-up av informationen på telefonen och därefter stänga av den. Vi vill vara väldigt tydliga med att detta enbart handlar om Galaxy Note 7 och inga övriga produkter.”

Beskedet att Samsung stoppat all tillverkning av modellen fick aktien att sjunka med 8 procent i tisdags och Reuters rapporterar att marknadsvärdet sjönk med 188 miljarder kronor.

Peter Ottsjö

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt