Samsung satsar på indisk smartphone

2019-01-14 07:43  
Foto: TT / AP Photo / Ahn Young-joon

Samsung vill öka sin närvaro i Indien. Mobiltillverkaren aviserar en budgetversion av sin kommande smartphone, som till en början bara ska säljas i Indien.

Åtgärden är ett försök från det sydkoreanska företaget att knappa in på konkurrenterna, främst kinesiska Xiaomi, som visar betydligt bättre försäljningssiffror på världens näst största mobiltelefonmarknad.

De tre nya modellerna av nya M-serien ska bara gå att köpa via Samsungs hemsida och Amazons indiska sajt. Företaget hoppas därmed fördubbla onlineförsäljningen av telefoner.

– M-serien har byggts med unga indiska konsumenter i åtanke, säger Samsungs Indienchef Asim Warsi.

Läs mer: Samsung gav smakprov på Infinity flex display – "såg tjock ut"

Modellerna kommer att säljas internationellt vid ett ännu inte officiellt datum, men efter den indiska säljstarten i slutet av januari. M-serien ses som en lågbudgetvariant som ska kosta mindre än 10.000 rupier (1.200 kronor) och ha större men mer snabbladdade batterier.

Samsung har öppnat ”världens största mobiltelefonfabrik”

I fjol öppnade Samsung världens, enligt egen utsago, största mobiltelefonfabrik utanför New Delhi, och världens största mobilbutik. Företaget har en uttalad strategi att satsa på den indiska marknaden, där det i dag finns en miljard trådlösa kunder och 350 miljoner människor saknar smartphones.

Läs mer: De viktiga skillnaderna mellan Iphone XS och XR

Tidigare i år flaggade Samsung för att företagets rörelsevinst väntas sjunka med nästan 30 procent för det fjärde kvartalet 2018, det första vinsttappet för ett kvartal på två år.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt