Samsung satsar på böjd skärm

2014-08-28 09:58  
Samsungs nya klocka.

Samsungs nya klocka har en böjd skärm och 3g. LG:s senaste har en rund visartavla. Och Apples får vi kanske se om 12 dagar.

På onsdagen visade Samsung sin nya smarta klocka. Den har en 2 tum stor och böjd skärm. Den kan kopplas upp till 3g-nätet, går alltså att ringa med och batteriet sägs hålla i två dygn.

Den är försedd med flera sensorer. Pulsmätare förstås, men också en barometer, gps (Nokias karttjänst Here) och en uv-läsare.

Operativsystemet är Tizen, och förutom 3g så finns wifi. Klockan som kallas Gear S börjar säljas i oktober.

LG:s senaste klocka, G Watch R, baseras i stället på operativsystemet Android. Företaget betonar den runda ”visartavlan”. De flesta klockor i branschen har fyrkantiga skärmar. Även denna börjar säljas i oktober.

Många väntar på Apples svar på konkurrenternas smarta klockor. Ryktet säger att bolagets Iwatch kommer att visas på presskonferensen den 12 september. Det sägs att den klockan har flera hälsofunktioner och kan användas för att styra prylar i hemmet.

Marknaden för de hajpade smarta kroppsnära prylarna är ännu i sin linda, men väntas växa kraftigt de närmaste åren.

Analysföretaget ABI Research räknar med att det sälja 7 miljoner smarta klockor i år, och 25 miljoner under 2015.

Totalt väntas det säljas över 165 miljoner kroppsnära prylar nästa år, varav en tredjedel produkter för träning.

Mer om: Samsung Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt