Samsung satsar på 360-graderskameror

2016-02-22 06:27  
Foto: Alamy

De sydkoreanska konkurrenterna gör sig klara för strid på mobilmarknaden.

Samsung satsar på telefoner utrustade med kameror som kan ta bilder i 360 grader och ett Facebooksamarbete. LG svarade med en uppgraderbar mobil.

Under mobilmässan i Barcelona presenterade Samsung två nya versioner av flaggskeppsmobilen Galaxy, S7 och S7 Edge, den sistnämnda med välvd skärm.

Samsung, världens största mobiltillverkare, uppger att bilderna ska kunna betraktas med VR-utrustningen som bolaget släppte i november.

– Användargenererade 360-gradersbilder och -filmer kommer att se en kraftig tillväxt under 2016. Flera 360-graderskameror släpps och användare kommer att vilja få tillgång till det materialet, säger Ben Wood, forskningschef på CCS Insight.

Vid presentationen av telefonerna dök Facebooks vd Mark Zuckerberg upp för att presentera ett samarbete mellan Facebook och Samsung kring VR.

– Vi vill göra Facebook till den bästa videoplattformen för virtual reality, sade Zuckerberg.

Samsungs rival LG gjorde sitt bästa för att sno åt sig uppmärksamheten under mässan genom att presentera sin nya mobil G5, den första smarta telefonen där fristående moduler kan sättas på eller ersätta delar av mobilen. Bland annat presenterades ljudprodukter från danska Bang och Olufsen och en kameramodul.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL