Samsung: Note-serien är inte nedlagd

2016-10-25 09:51  
Resterna av en Samsung Galaxy Note 7. Foto: Joni Gantz Barwick via AP / TT

Ryktet om Note-seriens död visade sig inte stämma. Till nästa höst planerar Samsung att släppa en uppföljare till floppen Galaxy Note 7.

Samsung totalmisslyckade lansering av toppmodellen Galaxy Note 7 saknar motstycke i mobilbranschen.

I början av oktober kom nyheten att den sydkoreanska tillverkaren stoppar produktionen av Note 7, vilket många såg som sista spiken i kistan för Samsung Note-serie.

Nu har det visat sig att Samsung ännu inte är beredda att begrava produktserien med jättestora mobiler än. I en kommentar till nyhetsbyrån Reuters säger företaget att de konsumenter som nu bytt in sina Note 7-telefoner mot en Galaxy S7, kommer att kunna lämna in sina ersättningsenheter och få dem utbyta mot en S8:a eller Note 8 under nästa höst.

Läs mer:

Läs mer: ”Note 7-skandalen en katastrof för Samsung”

Samsungs återkallelse av Note 7 beräknas kosta minst 5,3 miljarder dollar, Washington Post. I svenska kronor motsvarar den summan cirka 47,2 miljarder – en hisnande summa.

Den stora frågan som återstår att få svar på är vad det som ligger bakom att de exploderande Note 7-telefonerna. Det finns flera teorier, och enligt New York Times har Samsung gett ett hundratal anställda i uppgift att hitta orsaken till problemet.

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt