Samsung döms betala miljonböter efter lång strid mot Apple

2018-05-25 08:12  
Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/TT

TEKNIKSVEPET. Koreanska tillverkaren döms till att betala böter för att ha kopierat Iphone. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Tekniksajten ZDNet skriver att en jury i Kalifornien har dömt att Samsung ska betala Apple 539 miljoner dollar i böter. Den koreanska tillverkaren ska ha kopierat funktioner från Iphone och Apple menar att Samsung har gjort sig skyldig till patentintrång. Tvisten har pågått länge och inleddes 2011.

Paypal fungerar nu över samtliga av Googles tjänster utan att du ska behöva logga in separat på båda två, rapporterar Slash Gear och Engadget. Har du en gång lagt till och loggat in med Paypal i till exempel Google Play, kommer betalningsalternativet nu också att funka direkt i Youtube och Gmail.

Sydkorea satsar på stort projekt för autonoma bussar i kollektivtrafiken, skriver ZDNet. Forskningsprojektet har en budget på 33 miljoner dollar och ska pågå till 2021.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Christoffer Bertzell

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt