Samsung avbryter Note 7-produktion

2016-10-10 11:11  
En Imgur-användares bilder på sin Samsung Galaxy Note 7 som exploderat. Foto: Crushader / Imgur

Samsung uppges ha stoppat produktionen av den nya mobiltelefonen Galaxy Note 7 efter rapporter om att även den senaste versionen kan fatta eld.

(Artikeln har uppdaterats)

Elektronikjätten bemötte först uppgifterna med tystnad men medgav sedan att volymerna ”justerats”.

Det var den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap som, med hänvisning till en anonym källa hos en underleverantör till Samsung, först rapporterade att bolaget tillfälligt har stoppat tillverkningen av Galaxy Note 7. Senare uppgav även nyhetsbyrån Reuters att Samsung stoppat Note 7-produktionen.

Uppgifterna fick Samsungaktien att falla på börsen i Seoul, men Samsung valde inledningsvis att tiga. Först flera timmar efter det att nyheten kommit ut meddelade elektronikjätten att produktionen av Galaxy Note 7 justerats.

Läs mer:

Läs mer: Teorierna: Så kortsluts Samsungs Galaxy Note 7

”Vi håller på att justera produktionsvolymerna för att förbättra kvalitetskontrollen och möjliggöra grundliga undersökningar”, skriver bolaget, enligt nyhetsbyrån AFP.

Tidigare under måndagen meddelade Samsung att bolaget utreder rapporter om värmeskador på just nya Galaxy Note 7, sedan den amerikanska teleoperatören AT&T meddelat att företaget kommer att sluta byta ut telefonen och sälja den.

”Om vi kommer fram till att det finns produktsäkerhetsproblem kommer Samsung att vidta omedelbara åtgärder för att lösa den här situationen”, skrev Samsung då i ett uttalande, enligt Reuters.

Samsung har tidigare utfärdat ett globalt återkallande av flaggskeppsmobilen på grund av att flera av dem börjat brinna. Ett flygplan fick evakueras förra veckan sedan en Galaxy Note 7 börjat ryka i planet.

Familjen som ägde mobilen uppgav att telefonen var en ersättningstelefon som Samsung har sagt använder säkra batterier.

Läs allt om Samsungs Note 7-kris här

Mer om: Samsung

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt