Samla alla samtal i samma lilla låda

2011-03-15 23:00  
Calisto 835-M kan kalla en personlig telefoncentral för de som sitter hemma och jobbar.

Det är inte lätt att vara anträffbar på alla sätt samtidigt, från mobiltelefon och fast telefon till Skype och Lync. Men nu kan du samla allt i din egen multitelefon.

<p>Jag vet inte hur ditt skrivbord ser ut, men mitt brukar vara ett kaos av sladdar, telefoner och headsets. Nu finns chansen att både hålla skrivbordet mer välstädat och kommunicera lättare.</p> <p>Calisto 835-M kallas för högtalartelefon. Det skulle vara mer rättvisande att kalla den för en personlig telefoncentral för personer som sitter hemma och arbetar. För den kommunikative kan den nog vara något av en praktisk önskedröm.</p> <p>Kasta din fasta telefon, anslut telefonsladden till Calisto och du har en högtalartelefon. Tack vare flera inbyggda mikrofoner och full duplex blir ljudet mycket bra eftersom ekon och liknande ljudskräp effektivt plockas bort. Den tar upp ljud 360 grader runt enheten och fungerar därför även bra som konferenstelefon. </p> <p>Det följer även med en liten extern mikrofon som du kan använda antingen som vanlig handsfree eller lägga på köks- eller konferensbordet som gemensam mikrofon för alla närvarande.</p> <p>Om du inte är något fan av högtalartelefoner kan du ansluta antingen ett bluetooth-headset eller ett vanligt headset. </p> <p>Plantronics ska ha stort beröm för att man använder vanliga 3,5 mm-pluggar. Det gör utbudet av headset nästan oändligt.</p> <p>Landlina och headset, det låter ju inte rafflande, men Calisto 835M kan mer. Du kan ansluta en mobiltelefon via Bluetooth. När mobiltelefonen ringer svarar du som om någon ringt via landlinan. Och omvänt, när du ringer väljer du själv mellan mobiltelefon och fast telefon. </p> <p>Ett headset, två telefoner. Eller varför inte tre? Anslut Calisto till datorn med en usb-sladd, om du har Microsoft Office Communicator eller Lync, så kan du både ringa och ta emot samtal via datorn. Det går även att använda den tillsammans med Skype, men då måste du sköta en del via datorn.</p> <p>Den stora fördelen med Calisto 835M är att den gör det enkelt att hålla koll på flera telefoner. </p> <p>Det är nästan som den gamla goda tiden med en enda telefon på skrivbordet igen.</p>

Test: Calisto

BRA

 • Lättanvänd.
 • Allt i samma enhet.
 • 3,5 mm kontakter för headset.

DÅLIGT

 • Engelska menyer.
 • Bara delvis stöd för Skype.
 • Kräver Office Communicator eller Lync för fullt datorstöd.

Calisto 835M

 • Skärm: 2,4 tum färgskärm.
 • Anslutningar: USB, RJ11, Bluetooth v2.1 + eSCO. 3,5 mm-anslutningar för lurar och mikrofon.
 • Ljud: Full duplex, upp till 6?800 Hz med filter för reduktion av eko och omgivande ljudkällor.
 • Softphone: Fullt stöd för Microsoft Office Communicator, Lync 2010.
 • Batteritid, lösa mikrofonen: Upp till fem timmar.

Ove Kaufeldt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt