Samägda Ellemtel läggs ned

1999-06-09 11:34  
Utvecklingsföretaget Ellemtel med runt 40 anställda läggs ned. Företaget, som samägs av Telia och Ericsson, har utvecklat nya telefonitjänster. Till exempel Ericssons "Phone Doubler" som gör det möjligt att samtidigt surfa på webben och tala i telefon.
 
Men dagens Ellemtel har i stort sett bara haft namnet gemensamt med sin föregångare, det stora utvecklingsbolaget med flera hundra anställda som en gång utvecklade AXE-systemet.
 
Enligt Ellemtels styrelseordförande, Telias C-G Larsson, försvann det egentliga motivet till att ha ett gemensamt ägt utvecklingsbolag när Telia sålde sin tillverkningsenhet till Ericsson.
 
I fortsättningen ska samarbetet mellan företagen ske mer projektvis. Kanske genom att man startar små entreprenörsföretag kring nya idéer. Resultaten från pågående projekt inom Ellemtel kommer att föras över till de två ägarna.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Debatt